Reiki-sessie nu €45 ipv €85 tot 30 april 2019

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

In 2014 ontmoette ik Wout van Wengerden: een ex-topsporter en Nederlands kampioen polsstokhoogspringer. Op zijn online platform Kwetsbare Held deelt hij de kracht van kwetsbaarheid. Een tijdlang logeerde hij bij Kwetsbare Helden om hun verhaal op film te delen. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg of ik bij hém mocht logeren, om eens zíjn verhaal te delen.

Wout, wat is een kwetsbare held?

Een Kwetsbare Held heeft de moed om zichzelf te laten zien, inclusief imperfecties. Een Kwetsbare Held durft te doen wat hij of zij gelooft dat juist is, ook als er een risico is op falen of afwijzing. Een Kwetsbare Held gaat het leven vol aan en weigert alleen van de zijlijn toe te kijken.

Het loont om je imperfecte zelf bloot te geven en risico’s te nemen. Dat maakt je kwetsbaar, maar leidt tot verbinding en het waarmaken van je dromen. Het gaat er volgens mij om dat je je waardevol voelt als mens, dat je elkaar ziet – óók de caissière bij de supermarkt. In de film Avatar begroeten ze elkaar met ‘I see you’. Dat soort dingen vind ik heel mooi. “

Eerst een paar vragen om je wat beter te leren kennen. Waar word jij gelukkig van?

“Van een goed gesprek, diepgang, het leven beter leren begrijpen. Ik ben best wel een denker en ik vind het lekker om buiten te verdwalen in mijn eigen gedachten. Als je ergens voor gaat en het lukt, boven jezelf uitstijgen. Echt aandacht geven aan iets. Ik ben het eens met het spreekwoord ‘Wat je aandacht geeft, groeit’. Daarnaast word ik blij van de onvoorwaardelijke liefde in mijn gezin, van mijn vrienden.

Ik ben een redelijke einzelgänger. Ik doe dingen anders dan anderen en dat maakt eenzaam. Dat zou je niet zeggen; ik ben iemand die makkelijk praat met mensen. Maar ik zou wel een leuke vriendin willen hebben. Mensen zijn sociale dieren en zijn op zoek naar andere mensen. Toch is het nu nog wel een zoektocht om gelukkig te worden met mezelf. Je geluk moet niet afhangen van iemand anders die jou gelukkig moet maken.”

Gesproken over een vriendin, wat is liefde volgens jou?

“Elkaar de vrijheid geven. Trots zijn op elkaar en elkaar stimuleren. Iemand de ruimte te geven om zich te ontwikkelen. Dat vraagt veel liefde, jezelf soms even aan de kant zetten.”

Waarom deed je aan topsport?

“Ik heb altijd uniek willen zijn, iets kunnen wat anderen niet kunnen. Dat is eigenlijk net zo’n treurige eigenschap als dat het een goede eigenschap is. Ik geniet heel erg van grenzen opzoeken en grenzen verleggen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat er is voorbij datgene wat je kent. Het sporten is eigenlijk vanzelf gegroeid naar topsport.”

Van welke fout heb je het meest geleerd?

“Ik heb in een vroege fase van mijn leven geleerd wat ik nu weet. Als je grenzen gaat opzoeken, kom je jezelf tegen. Dan faal je en kom je erachter dat eigenlijk iedereen iets van je vindt. Daardoor deed ik soms niet wat ik zelf graag wilde en was ik ook niet helemaal eerlijk tegen de mensen om me heen.

Ik heb een fout vaak herhaald: ik ontliep mijn angsten. Ik moest een keuze maken en een gesprek voeren, maar ging die confrontatie niet aan. Ik zat in de nationale selectie en onder andere Rens Blom, wereldkampioen polsstokhoogspringen, zat in mijn begeleiding. Uiteindelijk heb ik veel te laat verteld dat ik met iemand anders zou gaan trainen. Ik hou veel van mijn oude coach en ik heb hem erg gekwetst. Dat was een enorm leermoment. Daar komt Kwetsbare Held ook vandaan.”

Wanneer voel jij je kwetsbaar?

“Tijdens dit interview nog, ik laat mezelf nu zien. Als ik wil dansen of een meisje aan wil spreken. Ik zag laatst een meisje in de supermarkt en ze had zo’n mooie uitstraling. Daar werd ik gelukkig van. Ik twijfelde of ik het haar moest zeggen en dacht dat ik haar in een awkward situatie zou brengen. Ik deed het dus niet. Toen zag ik haar opnieuw bij de bakker en heb ik haar toch verteld dat ik blij werd van de manier waarop ze keek: vol energie en passie. Ze greep me met twee handen bij mijn hoofd en ze zei ‘You just made my day’.

Kwetsbaarheid is een moeilijk onderwerp. Ik word wel eens moe van het woord. Het is ook weer niet zo dat je je in elk gesprek bloot moet geven. Maar ik leef nu veel oprechter. Dat verandert heel veel in mijn leven. Ik ben veel gelukkiger de laatste tijd, om hele kleine dingetjes. Ik deel het verhaal en ik ervaar het ook. Mijn verhaal wordt beter, mensen nemen me serieuzer. Ik merk dat ik aantrekkelijk word voor de wereld om me heen.”

Vind jij jezelf aantrekkelijk?

“Ik denk dat ik wel aantrekkelijk ben. Maar dat is omdat ik leven in me heb, met mij is het avontuur. Je moet een beetje gek zijn om dit te doen. Ik zeg heel vaak ‘ja’ en duw kansen niet meer weg. Door nieuwsgierigheid rol ik vaak in mooie situaties, zo heb ik deze week een avond met Cornald Maas zitten praten. 

Ik vind de aantrekkelijkste mensen gepassioneerd en vrolijk: ze stralen en lopen rechtop. Het zijn de mensen met leven in zich. Ze hebben aandacht voor dingen en zien schoonheid.  Dat voelen mensen heel goed aan. Ik zie dat veel mensen zich een beetje door het leven worstelen. Het is toch een kunst om een bepaalde houding te houden in het leven, ondanks de dingen die gebeuren.”

Wout, tot slot: in hoeverre ben jij een Kwetsbare Held?

“Het is mijn grootste uitdaging om zelf een Kwetsbare Held te zijn. Ik worstel nog ieder moment, ik ken angst en onzekerheid; ik ben ook maar gewoon een knulletje van 27. Zo vind ik het nog moeilijk om de confrontatie aan te gaan. Toch neem ik risico’s en overwin ik mezelf. Ik ben me bewust geworden van een keuzemoment: laat ik mezelf zien of laat ik mezelf niet zien? Iedereen kan een Kwetsbare Held zijn, als je dat keuzemoment herkent.”

Binnenkort volgt een interview met Wout over hoe hij nu, 4 jaar later, in het leven staat. En hou hem in de tussentijd vooral in de gaten via Kwetsbare Held. Stay tuned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Charlotte, waarom ben je in godesnaam een crowdfunding begonnen?
💸
Misschien vraag je je dat, geheel terecht, af. Ik heb het mezelf ook afgevraagd. En het hele proces is precies dat - een procés, man. Ik kom mezelf tegen met de ‘wat als’ gedachten: ‘niemand me helpt’, ‘mensen vinden dat ik schooi’, ‘mensen denken dat ik zelf niet hard genoeg werk’.
💸
Maar toch koos ik hier met volle overtuiging voor. Tot 2 jaar geleden had ik altijd genoeg geld, tot het moment dat ik in februari 2017 afstudeerde. Sindsdien heb ik een haat-liefde verhouding met geld. Ik heb meer banen gehad dan 2 handen kunnen tellen en ik heb diep respect voor mensen die fulltime kunnen werken, maar ik word er diep en diep ongelukkig van.
💸
Vorig jaar was ik een half jaar compleet uit de roulatie en waadde ik dwars door de modder. Middenin de pijn en klotezooi vond ik ook wat ik wilde doen met mijn leven. Reiki. Yoga. Mensen helpen die zich net zo machteloos voelen als ikzelf deed door ze tools te geven hoe ze wél het vertrouwen - in zichzelf en het leven - kunnen voelen.
💸
Ik wijd iedere dag aan dit pad. Ik combineer het opzetten van mijn praktijk met een parttime baan in loondienst en freelance copywriting. Ik maak lange dagen, maar al mijn geld gaat direct naar mijn vaste lasten en nog hou ik aan het eind van mijn geld een stuk maand over.
💸
Dus besloot ik om open en eerlijk te zijn over wat er speelt, ook omdat ik weet dat er meer mensen met mij zijn die herkennen hoe ik me heb gevoeld. Mijn verlangen en wens om dit werk te doen zijn groter dan mijn ongemak. Ik loop tegen mezelf aan, ik leer hier heel veel van en ik ben vooral geraakt door hóé veel mensen bereid zijn om te helpen.
💸
Dus, waarom ik een crowdfunding ben gestart? Because i wanted to get out of my own way.
  • Vaak wil ik verder zijn dan ik ben. Als 6-jarige wilde ik 12 jaar oud zijn, op mijn 16e wilde ik studeren in het mooie Amsterdam en toen ik studeerde wilde ik vooral gewoon leuk werk. Altijd had ik haast om vooruit te gaan.
🌬
En verrek, laat ik dat nou weer tegenkomen. Het liefst zou ik nu een praktijkruimte aan huis willen, méér kennis hebben van de Chinese geneeskunde, stoppen met bijbaantjes, mijn onderneming op de baan hebben en volledig kunnen leven van wat ik het allerliefste doe.
🌬
Maar net als vroeger, kan ik de tijd niet vooruitspoelen. Ik kan mezelf niet dwingen sneller te gaan. Ik kan de tijd en het léven niet dwingen sneller te gaan, net zoals ik een bloem niet kan dwingen om sneller te bloeien. Dus probeer ik te accepteren waar ik ben, o.a. door even terug te blikken.
🌬
Nog maar een jaar geleden woonde ik in Scheveningen, was ik net een week gestopt met mijn werk als copywriter in Tilburg en had ik besloten om weer bij mijn ouders in de Achterhoek te gaan wonen. Het was het begin van een, laten we zeggen, enerverende tijd.
🌬
Nu, een jaar later, woon ik weer in Utrecht, ben ik omgeschoold tot Reiki Practitioner, behandel ik 1-2 keer per week iemand, heb ik een gedeelde kantoor- en praktijkruimte en stap ik over 3 weken het vliegtuig in om een yoga teacher training te doen in Koh Phangan.
🌬
Ik mag dan niet op mijn plek van bestemming zijn, maar misschien is dat maar goed ook. Dan zou het leven ook maar saai worden.
Is dit herkenbaar voor jou? En waar was jij een jaar geleden in vergelijking tot nu?
#deleven #morganharpernichols #life #acceptance #surrender #spiritualgrowth #blooming #reikipractitioner #realtalk #notetoself
  • Wanneer heb jij voor het laatst gevoeld? Maar dan echt? Je telefoon aan de kant gelegd, jezelf zacht neergelegd of gewoon alleen maar zitten zitten. Gevoelens niet weggestopt met eten, scrollen, Netflix, alcohol, drugs, druk zijn, sigaretten of enig andere afleiding.
🌗
Wanneer heb je voor het laatst: je schaamte uit de krochten van je buik uitgenodigd en de tranen uit je tenen omhoog laten trekken? Jezelf omarmd terwijl het verdriet door je keel heen giert en je snikt als een vierjarig kind? De rouw om voorbije momenten en gemis van mensen toegelaten en stil voor je uit gestaard?
🌘
“There's a crack in everything, that's how the light gets in". We zijn allemaal mens. We hebben allemaal gevoelens, emoties, gedachten. We hoeven ons niet te laten leiden door die gevoelens, emoties en gedachten, maar ze zijn wel richtingaanwijzers. Ze helpen ons, tonen ons wat wel en niet bij ons past, of waar we nog naar mogen kijken, of waar we nog wat te leren hebben.
🌑
Gisteren was een dag waarop ik schaamte in volle glorie ontmoette. Verdriet, angst en boosheid ken ik steeds beter en kan ik makkelijker toelaten en herkennen. Maar schaamte... dat is een ander verhaal. Terwijl ik het gevoel onwennig toeliet, bleef iemand rustig bij me en rustte haar hand op mijn rug.
🌒
Soms is dat genoeg. Even aanwezig zijn en ruimte geven aan wat er is.
🌓
#notetoself #selfcare #selflove #space #rest #hsp #empath #life #lessons #emotions #haptonomie #reiki #reikipractitioner #spirituality #personalgrowth #holdingspace #givingspace #makingspace #modernsociety #holistic #mentalhealth #life
  • Er zijn werkelijk waar een heleboel mensen op deze wereld die je het allerbeste gunnen. I fucking promise. Het bewijs? Ik heb in 6 dagen tijd €508 opgehaald voor mijn yoga teacher training middels crowdfunding.
🐅
Een jaar geleden had ik het nooit aangedurfd om zo publiekelijk mezelf en mijn missie te gaan lopen verkondigen. Marketing doen voor mezelf: what am i thinking? Maar ik wil niks liever dan meer leren over mijn lijf en uiteindelijk de voordelen van yoga delen met andere mensen.
🐅
Ik wil niks liever dan van betekenis zijn voor andere mensen. En daarbij heb ik nu even wat hulp nodig, en daarvoor heb ik me “kwetsbaar” op te stellen. Jarenlang zocht ik naar de standaard manieren om het mogelijk te maken, but it didn’t work. Tijd dus om het over een andere boeg te gooien.
🐅
Dit hele proces daagt me uit om anders te kijken en creatief te zijn. Om te denken: “hóé kan ik het geld bij elkaar krijgen?”, “hoe kan ik nú iets voor iemand betekenen?” en “hoe kan ik dit mogelijk maken?”.
🐅
Het daagt me uit. Liet me oplopen tegen mijn eigen beperkende angsten, grenzen en gedachten. Maar brengt me ook zoveel: nieuwe inzichten, een warm hart door alle hulp en een geloof in mogelijkheden. Want ja heb je, nee kun je krijgen.
🐅
Foto door @jasmijnlabadie 🥰
#brenebrown #crowdfunding #thankful #mondaymotivation #money #abundance #yogateacher #yogateachertraining #sammakaruna #creativity #reiki #spirituality #entrepeneur #vulnerability #lightisthenewblack #risesisterrise #utrecht #loveplease #tips #business #bodywork #yoga #reikipractitioner
  • And again, and again, and again, and again. Volgens mij is het hele leven een soort trial and error. Onderzoeken waar je nieuwsgierig naar bent, met gestrekte benen erin, vallen, opkrabbelen met de hulp van vrienden (of je kat, of je coach, of je spirit guides) en weer opnieuw gaan.
🐆
Opnieuw je naakte hart op een dienblad aanbieden en de moed vatten om opnieuw te proberen. Dat nieuwe product aanbieden, die nieuwe baan starten, dat nieuwe huis aannemen, dat vliegticket boeken, je stem laten klinken, die website maken, die post schrijven of misschien zelfs uit bed stappen en een nieuwe dag beginnen en vertellen hoe je je voelt.
🐆
De quote van Steve jobs past daar mooi bij: “You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something — your gut, destiny, life, karma, whatever.”
🐆
We kunnen wel van alles plannen in het leven, maar er is ons nooit een morgen beloofd. Deze dag kan zomaar ineens je laatste zijn. Het leven is breekbaar en een geweldig cadeau.
🐆
Dus laten we ervan genieten. Ook als we niet weten wat de volgende stap is, als we niet weten wie we willen zijn, als we niet weten hoe we ergens gaan belanden. We zijn er nu en misschien is vertrouwen wel de sleutel. De eerste stap is altijd: try. And again, and again, and again. En dan, over een paar jaar, kijk je terug en denk je bij jezelf: god, dáár was het voor bedoeld.
🐆
#entrepeneur #life #lifelessons #spirituality #growth #personaldevelopment #stevejobs #words #stilzeggend #business #healing
  • Ik hou van 'pay it forward'. Ik heb dan misschien even geen miljoenen euro's beschikbaar, maar wel mijn liefde en de dingen waar ik goed in ben.
•
De mogelijkheid om yogalessen te geven komt al dichterbij... In 1 dag is nu 120 euro in totaal gedoneerd! Ik ben jullie super dankbaar. 120 van de 2000 is toch al meer dan 1/20! Alle kleine beetjes helpen en ik mag van alle donaties gebruik maken, ook als ik het doel niet haal.
•
Daarom bied ik nu reiki sessies aan voor €45. Als je al een tijd nieuwsgierig bent, is dit een mooi moment om wat tijd voor jezelf te boeken! Reiki is een Japanse geneeskunst waarbij je de heling en ontspanning van je lijf bevordert met behulp van handoplegging. Normaliter kost een sessie €85.
•
Daarnaast heb ik ook een aantal andere dingen in de aanbieding: van gedichten tot yogalessen :-) Alle hulp is welkom!
•
Link in bio ❤️
•
#crowdfunding #sharingiscaring #reachingout #support #community #yoga #yogateachertraining #reiki #healing #reikipractitioner #utrecht #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #moneymindset #payitforward #creativity #spirituality #love

Instagram @ charlotte_derksen