Reiki-sessie nu €45 ipv €85 tot 30 april 2019

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Ik ben Charlotte Derksen, Reiki Practitioner en healer, maar bovenal mens. Ik bied (h)erkenning tijdens de zoektocht die het leven heet en ondersteun mensen om zich lekker te voelen in hun menszijn. Dat betekent niet altijd gelukkig zijn, of altijd zin hebben in de dag, maar ik wens je dat je je gezond voelt, naar je lijf kunt luisteren en wat van het leven kunt maken op de manier die jíj wilt.

Ik geloof dat hoewel we allemaal verschillend zijn, we één ding gemeen hebben: ons menszijn.

Ik heb de opleidingen Reiki I, Reiki II en Reiki Practitioner behaald bij Healing Space, een geaccrediteerd opleidingsinstituut. Daarnaast heb ik me positief laten beïnvloeden door o.a. een mindfulness-cursus, 2 jaarprogramma’s bij 365 Dagen Succesvol, mijn opgedane werkervaring bij verschillende organisaties in de persoonlijke ontwikkeling-branche en natuurlijk: het leven 😉

Mijn verhaal

Ik bewandelde lang het “normale pad”. Ik had een ontembare nieuwsgierigheid naar mensen en een liefde voor verhalen, dus ik behaalde een bachelor communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en specialiseerde me in journalistiek en copywriting. Toch bleef ik verlangen naar méér en had ik járenlang last van bronchitis, acné, stress door mijn aderen, onzekerheid en het prikkelbaar darmsyndroom.

Door hulp te zoeken en beter voor mezelf te zorgen kon ik trauma’s en emoties verwerken. Ik luister nu eindelijk naar mijn lichaam en kan daardoor keuzes maken die goed zijn voor míj. Ik schrijf mijn eigen verhaal, in plaats van dat ik word geleefd door mijn verleden of de so called verwachtingen van de maatschappij.

Ik gun jou dat ook. Een gevoel van rust, hoop en vertrouwen. Antwoorden op de vragen die jij jezelf (misschien al langere tijd) stelt. En ik geloof dat het óók in onze moderne maatschappij vol prikkels mogelijk is om rust en ruimte te ervaren en gewoonweg tevreden te zijn. Daarbij ondersteun ik je graag tijdens mijn sessies en healings.

  • Charlotte, waarom ben je in godesnaam een crowdfunding begonnen?
💸
Misschien vraag je je dat, geheel terecht, af. Ik heb het mezelf ook afgevraagd. En het hele proces is precies dat - een procés, man. Ik kom mezelf tegen met de ‘wat als’ gedachten: ‘niemand me helpt’, ‘mensen vinden dat ik schooi’, ‘mensen denken dat ik zelf niet hard genoeg werk’.
💸
Maar toch koos ik hier met volle overtuiging voor. Tot 2 jaar geleden had ik altijd genoeg geld, tot het moment dat ik in februari 2017 afstudeerde. Sindsdien heb ik een haat-liefde verhouding met geld. Ik heb meer banen gehad dan 2 handen kunnen tellen en ik heb diep respect voor mensen die fulltime kunnen werken, maar ik word er diep en diep ongelukkig van.
💸
Vorig jaar was ik een half jaar compleet uit de roulatie en waadde ik dwars door de modder. Middenin de pijn en klotezooi vond ik ook wat ik wilde doen met mijn leven. Reiki. Yoga. Mensen helpen die zich net zo machteloos voelen als ikzelf deed door ze tools te geven hoe ze wél het vertrouwen - in zichzelf en het leven - kunnen voelen.
💸
Ik wijd iedere dag aan dit pad. Ik combineer het opzetten van mijn praktijk met een parttime baan in loondienst en freelance copywriting. Ik maak lange dagen, maar al mijn geld gaat direct naar mijn vaste lasten en nog hou ik aan het eind van mijn geld een stuk maand over.
💸
Dus besloot ik om open en eerlijk te zijn over wat er speelt, ook omdat ik weet dat er meer mensen met mij zijn die herkennen hoe ik me heb gevoeld. Mijn verlangen en wens om dit werk te doen zijn groter dan mijn ongemak. Ik loop tegen mezelf aan, ik leer hier heel veel van en ik ben vooral geraakt door hóé veel mensen bereid zijn om te helpen.
💸
Dus, waarom ik een crowdfunding ben gestart? Because i wanted to get out of my own way.
  • Vaak wil ik verder zijn dan ik ben. Als 6-jarige wilde ik 12 jaar oud zijn, op mijn 16e wilde ik studeren in het mooie Amsterdam en toen ik studeerde wilde ik vooral gewoon leuk werk. Altijd had ik haast om vooruit te gaan.
🌬
En verrek, laat ik dat nou weer tegenkomen. Het liefst zou ik nu een praktijkruimte aan huis willen, méér kennis hebben van de Chinese geneeskunde, stoppen met bijbaantjes, mijn onderneming op de baan hebben en volledig kunnen leven van wat ik het allerliefste doe.
🌬
Maar net als vroeger, kan ik de tijd niet vooruitspoelen. Ik kan mezelf niet dwingen sneller te gaan. Ik kan de tijd en het léven niet dwingen sneller te gaan, net zoals ik een bloem niet kan dwingen om sneller te bloeien. Dus probeer ik te accepteren waar ik ben, o.a. door even terug te blikken.
🌬
Nog maar een jaar geleden woonde ik in Scheveningen, was ik net een week gestopt met mijn werk als copywriter in Tilburg en had ik besloten om weer bij mijn ouders in de Achterhoek te gaan wonen. Het was het begin van een, laten we zeggen, enerverende tijd.
🌬
Nu, een jaar later, woon ik weer in Utrecht, ben ik omgeschoold tot Reiki Practitioner, behandel ik 1-2 keer per week iemand, heb ik een gedeelde kantoor- en praktijkruimte en stap ik over 3 weken het vliegtuig in om een yoga teacher training te doen in Koh Phangan.
🌬
Ik mag dan niet op mijn plek van bestemming zijn, maar misschien is dat maar goed ook. Dan zou het leven ook maar saai worden.
Is dit herkenbaar voor jou? En waar was jij een jaar geleden in vergelijking tot nu?
#deleven #morganharpernichols #life #acceptance #surrender #spiritualgrowth #blooming #reikipractitioner #realtalk #notetoself
  • Wanneer heb jij voor het laatst gevoeld? Maar dan echt? Je telefoon aan de kant gelegd, jezelf zacht neergelegd of gewoon alleen maar zitten zitten. Gevoelens niet weggestopt met eten, scrollen, Netflix, alcohol, drugs, druk zijn, sigaretten of enig andere afleiding.
🌗
Wanneer heb je voor het laatst: je schaamte uit de krochten van je buik uitgenodigd en de tranen uit je tenen omhoog laten trekken? Jezelf omarmd terwijl het verdriet door je keel heen giert en je snikt als een vierjarig kind? De rouw om voorbije momenten en gemis van mensen toegelaten en stil voor je uit gestaard?
🌘
“There's a crack in everything, that's how the light gets in". We zijn allemaal mens. We hebben allemaal gevoelens, emoties, gedachten. We hoeven ons niet te laten leiden door die gevoelens, emoties en gedachten, maar ze zijn wel richtingaanwijzers. Ze helpen ons, tonen ons wat wel en niet bij ons past, of waar we nog naar mogen kijken, of waar we nog wat te leren hebben.
🌑
Gisteren was een dag waarop ik schaamte in volle glorie ontmoette. Verdriet, angst en boosheid ken ik steeds beter en kan ik makkelijker toelaten en herkennen. Maar schaamte... dat is een ander verhaal. Terwijl ik het gevoel onwennig toeliet, bleef iemand rustig bij me en rustte haar hand op mijn rug.
🌒
Soms is dat genoeg. Even aanwezig zijn en ruimte geven aan wat er is.
🌓
#notetoself #selfcare #selflove #space #rest #hsp #empath #life #lessons #emotions #haptonomie #reiki #reikipractitioner #spirituality #personalgrowth #holdingspace #givingspace #makingspace #modernsociety #holistic #mentalhealth #life
  • Er zijn werkelijk waar een heleboel mensen op deze wereld die je het allerbeste gunnen. I fucking promise. Het bewijs? Ik heb in 6 dagen tijd €508 opgehaald voor mijn yoga teacher training middels crowdfunding.
🐅
Een jaar geleden had ik het nooit aangedurfd om zo publiekelijk mezelf en mijn missie te gaan lopen verkondigen. Marketing doen voor mezelf: what am i thinking? Maar ik wil niks liever dan meer leren over mijn lijf en uiteindelijk de voordelen van yoga delen met andere mensen.
🐅
Ik wil niks liever dan van betekenis zijn voor andere mensen. En daarbij heb ik nu even wat hulp nodig, en daarvoor heb ik me “kwetsbaar” op te stellen. Jarenlang zocht ik naar de standaard manieren om het mogelijk te maken, but it didn’t work. Tijd dus om het over een andere boeg te gooien.
🐅
Dit hele proces daagt me uit om anders te kijken en creatief te zijn. Om te denken: “hóé kan ik het geld bij elkaar krijgen?”, “hoe kan ik nú iets voor iemand betekenen?” en “hoe kan ik dit mogelijk maken?”.
🐅
Het daagt me uit. Liet me oplopen tegen mijn eigen beperkende angsten, grenzen en gedachten. Maar brengt me ook zoveel: nieuwe inzichten, een warm hart door alle hulp en een geloof in mogelijkheden. Want ja heb je, nee kun je krijgen.
🐅
Foto door @jasmijnlabadie 🥰
#brenebrown #crowdfunding #thankful #mondaymotivation #money #abundance #yogateacher #yogateachertraining #sammakaruna #creativity #reiki #spirituality #entrepeneur #vulnerability #lightisthenewblack #risesisterrise #utrecht #loveplease #tips #business #bodywork #yoga #reikipractitioner
  • And again, and again, and again, and again. Volgens mij is het hele leven een soort trial and error. Onderzoeken waar je nieuwsgierig naar bent, met gestrekte benen erin, vallen, opkrabbelen met de hulp van vrienden (of je kat, of je coach, of je spirit guides) en weer opnieuw gaan.
🐆
Opnieuw je naakte hart op een dienblad aanbieden en de moed vatten om opnieuw te proberen. Dat nieuwe product aanbieden, die nieuwe baan starten, dat nieuwe huis aannemen, dat vliegticket boeken, je stem laten klinken, die website maken, die post schrijven of misschien zelfs uit bed stappen en een nieuwe dag beginnen en vertellen hoe je je voelt.
🐆
De quote van Steve jobs past daar mooi bij: “You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something — your gut, destiny, life, karma, whatever.”
🐆
We kunnen wel van alles plannen in het leven, maar er is ons nooit een morgen beloofd. Deze dag kan zomaar ineens je laatste zijn. Het leven is breekbaar en een geweldig cadeau.
🐆
Dus laten we ervan genieten. Ook als we niet weten wat de volgende stap is, als we niet weten wie we willen zijn, als we niet weten hoe we ergens gaan belanden. We zijn er nu en misschien is vertrouwen wel de sleutel. De eerste stap is altijd: try. And again, and again, and again. En dan, over een paar jaar, kijk je terug en denk je bij jezelf: god, dáár was het voor bedoeld.
🐆
#entrepeneur #life #lifelessons #spirituality #growth #personaldevelopment #stevejobs #words #stilzeggend #business #healing
  • Ik hou van 'pay it forward'. Ik heb dan misschien even geen miljoenen euro's beschikbaar, maar wel mijn liefde en de dingen waar ik goed in ben.
•
De mogelijkheid om yogalessen te geven komt al dichterbij... In 1 dag is nu 120 euro in totaal gedoneerd! Ik ben jullie super dankbaar. 120 van de 2000 is toch al meer dan 1/20! Alle kleine beetjes helpen en ik mag van alle donaties gebruik maken, ook als ik het doel niet haal.
•
Daarom bied ik nu reiki sessies aan voor €45. Als je al een tijd nieuwsgierig bent, is dit een mooi moment om wat tijd voor jezelf te boeken! Reiki is een Japanse geneeskunst waarbij je de heling en ontspanning van je lijf bevordert met behulp van handoplegging. Normaliter kost een sessie €85.
•
Daarnaast heb ik ook een aantal andere dingen in de aanbieding: van gedichten tot yogalessen :-) Alle hulp is welkom!
•
Link in bio ❤️
•
#crowdfunding #sharingiscaring #reachingout #support #community #yoga #yogateachertraining #reiki #healing #reikipractitioner #utrecht #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #moneymindset #payitforward #creativity #spirituality #love

Instagram @ charlotte_derksen