Reiki-sessie nu €45 ipv €85 tot 30 april 2019

Cart

Press Enter / Return to begin your search.

Ieder mens heeft een eigen verhaal en van iedereen kunnen we iets leren. We kunnen de wereld alleen door onze eigen ogen bekijken en daarom ga ik op zoek naar de verschillende interpretaties van een mooi leven. Welke keuzes heeft muzikant Sam van Ommen gemaakt en wat kunnen we van hem leren?

Sam jaagt momenteel zijn droom na om rond te kunnen komen van muziek maken. Vorig jaar stond hij met zijn band in café Paradiso, nu timmert hij hard aan de weg in het duo Sam & Julia bij Giel’s Talentenjacht. Sam is pas zeventien jaar, maar heeft de levenservaring waar menig oudere van zou opkijken. Meer dan de helft van zijn leven heeft hij in Afrika en Amerika gewoond. Eind 2015 interviewde ik hem over de invloed van wonen in het buitenland, reizen en muziek.

Hij ziet eruit als een excentrieke jongeman: een ribfluwelen broek, bruine leren laarsjes, blauwgroene ruitjesblouse. Met zijn helderblauwe ogen kijkt hij nieuwsgierig onder zijn donkerblonde krullende haar door, zijn lage stem bromt meerdere malen ‘Sure’. Sam zit in 6VWO van The International School of Amsterdam en woont in Amsterdam. Hij tikt met zijn voeten alsof de muziek ritmisch door zijn ledematen stroomt en frunnikt aan zijn met tientallen kleurige armbandjes versierde pols.

Waar ben je nu mee bezig?

“Ik speel sinds februari 2015 in de band Oxheart, als zanger en gitarist. We nemen demo’s op in de studio en willen daarnaast naam opbouwen zodat mensen ons leren kennen. Ik wil niks liever dan muziek maken, gitaar spelen en daarvan leven. Ik wil lol hebben en mensen blij maken met onze muziek. Daarom wijd ik vrijwel al mijn vrije tijd aan muziek: muziek luisteren en maken, gitaarlessen volgen, repeteren met de band, over muziek lezen of optreden. Ik denk dat dit een goede invloed op me heeft als muzikant. ”

Waarom heb je in het in buitenland gewoond?

“Mijn vader werkt bij buitenlandse zaken en hij wordt al jaren uitgezonden. Ik heb 2,5 jaar in Zimbabwe gewoond in de eerste jaren van mijn leven en van mijn vierde tot mijn achtste heb ik in Nicaragua gewoond. In 2009 kreeg ik te horen dat we naar Ghana zouden gaan en na dat nieuws heb ik eerst twee uur lang moeten huilen. Ik had het weer naar mijn zin in Amsterdam en ik was bang dat ik met tweehonderd kinderen op zo’n zweterig Afrikaans schooltje zou zitten.

Uiteindelijk heb ik van mijn elfde tot mijn vijftiende in Ghana gewoond. Het eerste jaar heb ik mijn familie en vrienden niet gezien en dat vond ik een moeilijk jaar, omdat ik toen nog het meest gewend was aan Nederland. Daarna gingen we in de vakanties regelmatig terug naar Nederland om mijn familie te zien.”

“Ga ergens anders wonen zodra je de mogelijkheid hebt”

Hoe vond je het om in Ghana te wonen?

“Ik schrok er in eerste instantie van, ook al wist ik wat ik kon verwachten door het wonen in Afrika en Centraal-Amerika. Afrika is veel minder developed dan Nederland. Ik ervoer regelmatig een cultuurshock en ik miste mijn vrijheid. Het was lastig om gewoon over straat te lopen of in een paar minuten naar een vriend toe te fietsen. In plaats daarvan moest ik midden door de drukke stad met een chauffeur in de auto zitten, vaak minstens een half uur.

Het klinkt misschien cliché, maar ik was onder de indruk van de armoede. Als je door dat land rijdt, kun je zien hoe blij twintig jongens zijn met een bal terwijl ik Nederlandse kinderen soms hoor klagen dat ze de verkeerde kleur Playstation hebben gekregen. Ik zou iedereen aanraden om ergens anders te gaan wonen zodra de mogelijkheid zich voordoet. Het is bizar hoeveel ik heb geleerd en hoe ik op een positieve manier ben veranderd.”

Wat betekent wonen in het buitenland voor jou?

“Ik ben me veel bewuster van wat er allemaal in de wereld gebeurt. Ik zat (en zit) op een internationale school en ik kwam in aanraking met veel nieuwe dingen: nieuwe kinderen, andere culturen en andere gewoontes. Ik sta open voor mensen die anders zijn en denken en ik bekijk situaties van meerdere kanten.

Eigenlijk ben ik heel dankbaar voor de tijd in Ghana, want daar ontdekte ik mijn liefde voor muziek.

Net voordat we naar Ghana gingen, pakte ik een keer de gitaar van mijn vader en pingelde zomaar wat. Mijn vader zei dat het wel goed klonk en ik besloot: ‘Fuck it, ik ga gitaar spelen’. De eerste vier maanden zaten we in een hotel en daar bracht ik veel tijd door met mijn vader. We luisterden in de lobby naar nummers van Bob Marley, die hij me vervolgens leerde. Vaak had ik in de weekenden geen flikker te doen en dan zat ik twee dagen lang in de garage gitaar te spelen.

Mijn vader heeft zijn muzieksmaak op me overgebracht. Ik hou nu van blues, sixties en de oude mannetjes. Jimi Hendrix en The Beatles staan absoluut op nummer 1. Jimi is mijn god, dat is niet normaal. Maar ik word ook blij van BB King, The Arctic Monkeys, Mac Demarco en Robert Johnson met slechte opnames van een akoestisch gitaartje.”

Hoe vind je het om weer in Nederland te zijn?

“Het was de juiste tijd om te verhuizen. Ik had in Ghana veel aan mijn muziek gewerkt, maar ik merkte dat ik iets nieuws nodig had. Ik wilde beter worden en had betere muzikanten om me heen nodig om mee te spelen. Door dat vele verhuizen kan ik makkelijk wennen aan een plek, al vond ik het lastig om te wennen op school; ik mis Ghana nog regelmatig. De school was daar de halve grootte van mijn huidige school, iedereen kende elkaar en ik had een hechte groep vrienden. We waren veel buiten en liepen tussen de bomen door naar de volgende les.

Eenmaal in Amsterdam ontdekte ik de muziekscène hier en dat was een enorme eye-opener. Ik heb opgetreden in Café Paradiso, dat vond ik heel vet. Jezus, ik was zo zenuwachtig van tevoren. Het was bizar om op een plek te spelen waar hele grote artiesten hebben gespeeld, mensen tegen wie ik opkijk. We treden steeds vaker op, bijvoorbeeld bij kleine festivals zoals de Rollende Keukens en in cafés als Maloe Melo.”

Waarom maak jij muziek?

“Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik anders zou doen. Als ik speel, ervaar ik soms een moment waar alles goed voelt en dat wil ik altijd ervaren. Als ik hard genoeg werk en een beetje geluk heb, kan ik misschien met mijn muziek de hele wereld over touren. Dat vind ik een vet idee.”

“Als je met iets in aanraking komt waarvan je denkt ‘Ja, dit wil ik’, ga er dan voor”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Als ik klaar ben met school neem ik eerst een tussenjaar om veel muziek te maken en daarna wil ik muziek studeren in Engeland of Berlijn. Ik vind het een kick om in het buitenland te zijn en ik houd wel van verandering. Na dat tussenjaar zit ik alweer vier jaar in Amsterdam en dan wordt het tijd om te gaan.

Ik wil graag de Engelse muziekscène ontdekken en ik denk dat het beter is om met een band in Engeland door te breken. Van daaruit kennen mensen je sneller dan vanuit Nederland. Al is dat misschien optimistisch bekeken, maar

“Ja heb je, nee kun je krijgen.”

Als je met iets in aanraking komt waarvan je denkt ‘Ja, dit wil ik’, ga er dan voor. Ik zou met Oxheart graag in poptempels willen optreden: in een voorprogramma van een vette band of in Tivoli. Of natuurlijk in een vol Paradiso.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Charlotte, waarom ben je in godesnaam een crowdfunding begonnen?
💸
Misschien vraag je je dat, geheel terecht, af. Ik heb het mezelf ook afgevraagd. En het hele proces is precies dat - een procés, man. Ik kom mezelf tegen met de ‘wat als’ gedachten: ‘niemand me helpt’, ‘mensen vinden dat ik schooi’, ‘mensen denken dat ik zelf niet hard genoeg werk’.
💸
Maar toch koos ik hier met volle overtuiging voor. Tot 2 jaar geleden had ik altijd genoeg geld, tot het moment dat ik in februari 2017 afstudeerde. Sindsdien heb ik een haat-liefde verhouding met geld. Ik heb meer banen gehad dan 2 handen kunnen tellen en ik heb diep respect voor mensen die fulltime kunnen werken, maar ik word er diep en diep ongelukkig van.
💸
Vorig jaar was ik een half jaar compleet uit de roulatie en waadde ik dwars door de modder. Middenin de pijn en klotezooi vond ik ook wat ik wilde doen met mijn leven. Reiki. Yoga. Mensen helpen die zich net zo machteloos voelen als ikzelf deed door ze tools te geven hoe ze wél het vertrouwen - in zichzelf en het leven - kunnen voelen.
💸
Ik wijd iedere dag aan dit pad. Ik combineer het opzetten van mijn praktijk met een parttime baan in loondienst en freelance copywriting. Ik maak lange dagen, maar al mijn geld gaat direct naar mijn vaste lasten en nog hou ik aan het eind van mijn geld een stuk maand over.
💸
Dus besloot ik om open en eerlijk te zijn over wat er speelt, ook omdat ik weet dat er meer mensen met mij zijn die herkennen hoe ik me heb gevoeld. Mijn verlangen en wens om dit werk te doen zijn groter dan mijn ongemak. Ik loop tegen mezelf aan, ik leer hier heel veel van en ik ben vooral geraakt door hóé veel mensen bereid zijn om te helpen.
💸
Dus, waarom ik een crowdfunding ben gestart? Because i wanted to get out of my own way.
  • Vaak wil ik verder zijn dan ik ben. Als 6-jarige wilde ik 12 jaar oud zijn, op mijn 16e wilde ik studeren in het mooie Amsterdam en toen ik studeerde wilde ik vooral gewoon leuk werk. Altijd had ik haast om vooruit te gaan.
🌬
En verrek, laat ik dat nou weer tegenkomen. Het liefst zou ik nu een praktijkruimte aan huis willen, méér kennis hebben van de Chinese geneeskunde, stoppen met bijbaantjes, mijn onderneming op de baan hebben en volledig kunnen leven van wat ik het allerliefste doe.
🌬
Maar net als vroeger, kan ik de tijd niet vooruitspoelen. Ik kan mezelf niet dwingen sneller te gaan. Ik kan de tijd en het léven niet dwingen sneller te gaan, net zoals ik een bloem niet kan dwingen om sneller te bloeien. Dus probeer ik te accepteren waar ik ben, o.a. door even terug te blikken.
🌬
Nog maar een jaar geleden woonde ik in Scheveningen, was ik net een week gestopt met mijn werk als copywriter in Tilburg en had ik besloten om weer bij mijn ouders in de Achterhoek te gaan wonen. Het was het begin van een, laten we zeggen, enerverende tijd.
🌬
Nu, een jaar later, woon ik weer in Utrecht, ben ik omgeschoold tot Reiki Practitioner, behandel ik 1-2 keer per week iemand, heb ik een gedeelde kantoor- en praktijkruimte en stap ik over 3 weken het vliegtuig in om een yoga teacher training te doen in Koh Phangan.
🌬
Ik mag dan niet op mijn plek van bestemming zijn, maar misschien is dat maar goed ook. Dan zou het leven ook maar saai worden.
Is dit herkenbaar voor jou? En waar was jij een jaar geleden in vergelijking tot nu?
#deleven #morganharpernichols #life #acceptance #surrender #spiritualgrowth #blooming #reikipractitioner #realtalk #notetoself
  • Wanneer heb jij voor het laatst gevoeld? Maar dan echt? Je telefoon aan de kant gelegd, jezelf zacht neergelegd of gewoon alleen maar zitten zitten. Gevoelens niet weggestopt met eten, scrollen, Netflix, alcohol, drugs, druk zijn, sigaretten of enig andere afleiding.
🌗
Wanneer heb je voor het laatst: je schaamte uit de krochten van je buik uitgenodigd en de tranen uit je tenen omhoog laten trekken? Jezelf omarmd terwijl het verdriet door je keel heen giert en je snikt als een vierjarig kind? De rouw om voorbije momenten en gemis van mensen toegelaten en stil voor je uit gestaard?
🌘
“There's a crack in everything, that's how the light gets in". We zijn allemaal mens. We hebben allemaal gevoelens, emoties, gedachten. We hoeven ons niet te laten leiden door die gevoelens, emoties en gedachten, maar ze zijn wel richtingaanwijzers. Ze helpen ons, tonen ons wat wel en niet bij ons past, of waar we nog naar mogen kijken, of waar we nog wat te leren hebben.
🌑
Gisteren was een dag waarop ik schaamte in volle glorie ontmoette. Verdriet, angst en boosheid ken ik steeds beter en kan ik makkelijker toelaten en herkennen. Maar schaamte... dat is een ander verhaal. Terwijl ik het gevoel onwennig toeliet, bleef iemand rustig bij me en rustte haar hand op mijn rug.
🌒
Soms is dat genoeg. Even aanwezig zijn en ruimte geven aan wat er is.
🌓
#notetoself #selfcare #selflove #space #rest #hsp #empath #life #lessons #emotions #haptonomie #reiki #reikipractitioner #spirituality #personalgrowth #holdingspace #givingspace #makingspace #modernsociety #holistic #mentalhealth #life
  • Er zijn werkelijk waar een heleboel mensen op deze wereld die je het allerbeste gunnen. I fucking promise. Het bewijs? Ik heb in 6 dagen tijd €508 opgehaald voor mijn yoga teacher training middels crowdfunding.
🐅
Een jaar geleden had ik het nooit aangedurfd om zo publiekelijk mezelf en mijn missie te gaan lopen verkondigen. Marketing doen voor mezelf: what am i thinking? Maar ik wil niks liever dan meer leren over mijn lijf en uiteindelijk de voordelen van yoga delen met andere mensen.
🐅
Ik wil niks liever dan van betekenis zijn voor andere mensen. En daarbij heb ik nu even wat hulp nodig, en daarvoor heb ik me “kwetsbaar” op te stellen. Jarenlang zocht ik naar de standaard manieren om het mogelijk te maken, but it didn’t work. Tijd dus om het over een andere boeg te gooien.
🐅
Dit hele proces daagt me uit om anders te kijken en creatief te zijn. Om te denken: “hóé kan ik het geld bij elkaar krijgen?”, “hoe kan ik nú iets voor iemand betekenen?” en “hoe kan ik dit mogelijk maken?”.
🐅
Het daagt me uit. Liet me oplopen tegen mijn eigen beperkende angsten, grenzen en gedachten. Maar brengt me ook zoveel: nieuwe inzichten, een warm hart door alle hulp en een geloof in mogelijkheden. Want ja heb je, nee kun je krijgen.
🐅
Foto door @jasmijnlabadie 🥰
#brenebrown #crowdfunding #thankful #mondaymotivation #money #abundance #yogateacher #yogateachertraining #sammakaruna #creativity #reiki #spirituality #entrepeneur #vulnerability #lightisthenewblack #risesisterrise #utrecht #loveplease #tips #business #bodywork #yoga #reikipractitioner
  • And again, and again, and again, and again. Volgens mij is het hele leven een soort trial and error. Onderzoeken waar je nieuwsgierig naar bent, met gestrekte benen erin, vallen, opkrabbelen met de hulp van vrienden (of je kat, of je coach, of je spirit guides) en weer opnieuw gaan.
🐆
Opnieuw je naakte hart op een dienblad aanbieden en de moed vatten om opnieuw te proberen. Dat nieuwe product aanbieden, die nieuwe baan starten, dat nieuwe huis aannemen, dat vliegticket boeken, je stem laten klinken, die website maken, die post schrijven of misschien zelfs uit bed stappen en een nieuwe dag beginnen en vertellen hoe je je voelt.
🐆
De quote van Steve jobs past daar mooi bij: “You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something — your gut, destiny, life, karma, whatever.”
🐆
We kunnen wel van alles plannen in het leven, maar er is ons nooit een morgen beloofd. Deze dag kan zomaar ineens je laatste zijn. Het leven is breekbaar en een geweldig cadeau.
🐆
Dus laten we ervan genieten. Ook als we niet weten wat de volgende stap is, als we niet weten wie we willen zijn, als we niet weten hoe we ergens gaan belanden. We zijn er nu en misschien is vertrouwen wel de sleutel. De eerste stap is altijd: try. And again, and again, and again. En dan, over een paar jaar, kijk je terug en denk je bij jezelf: god, dáár was het voor bedoeld.
🐆
#entrepeneur #life #lifelessons #spirituality #growth #personaldevelopment #stevejobs #words #stilzeggend #business #healing
  • Ik hou van 'pay it forward'. Ik heb dan misschien even geen miljoenen euro's beschikbaar, maar wel mijn liefde en de dingen waar ik goed in ben.
•
De mogelijkheid om yogalessen te geven komt al dichterbij... In 1 dag is nu 120 euro in totaal gedoneerd! Ik ben jullie super dankbaar. 120 van de 2000 is toch al meer dan 1/20! Alle kleine beetjes helpen en ik mag van alle donaties gebruik maken, ook als ik het doel niet haal.
•
Daarom bied ik nu reiki sessies aan voor €45. Als je al een tijd nieuwsgierig bent, is dit een mooi moment om wat tijd voor jezelf te boeken! Reiki is een Japanse geneeskunst waarbij je de heling en ontspanning van je lijf bevordert met behulp van handoplegging. Normaliter kost een sessie €85.
•
Daarnaast heb ik ook een aantal andere dingen in de aanbieding: van gedichten tot yogalessen :-) Alle hulp is welkom!
•
Link in bio ❤️
•
#crowdfunding #sharingiscaring #reachingout #support #community #yoga #yogateachertraining #reiki #healing #reikipractitioner #utrecht #persoonlijkeontwikkeling #persoonlijkegroei #moneymindset #payitforward #creativity #spirituality #love

Instagram @ charlotte_derksen